На Яйлата снимаха кадри от американския филм „Снайперистът 5”

Приключиха тридневните снимки на американската продукция „Снайперистът 5” с участието на Том Беринджър, които се правят на Яйлата.  Според местните жители „след тях  е останало  тихо и спокойно , а  Яйлата  е по чиста дори и от лятото, като само пълният контейнер за смет  издава че тук е имало нещо“.

Очаква се „Снайперистът 5” да се завърти по световните екрани в средата на 2014 година.  Действието в екшъна се развива в Сирия, Берлин и остров Санторини. Снимките на Яйлата са именно за сцените от гръцкия остров, обясни кметът на Каварна Цонко Цонев.

Снимачният екип е 120 души. Те са били настанени в хотел „Отдих“ в Каварна. В събота изпълнителят на главната роля Том Беринджър, заедно със съпругата си и сценариста на фирма, са посетиха мидената ферма в Дълбока. В ресторанта там са опитали супа и шишчета от миди, прясна заргана. Били впечатлени от поднесения им десерт от миди, приготвен с ябълки, стафиди и крем. Американският актьор е споделил, че е очарован от красотата на Каварненския залив и Яйлата.

Снимка: Владо Руменов за фейсбук групата СВОБОДЕН КАМЕН БРЯГ

Коментирай