Tолкова много звезди, колкото на Камен бряг, съм виждал само в Рила и Пирин

Този уикенд го прекарах на Камен бряг.  За първи път бях там и се убедих, че това е идеалното място за „алтернативно море“ – алтернатива на навалицата, кебапчетата, чалгата и мутренските хотели.

В Камен бряг морето е общо взето трудно достъпно. Пясъчни плажове няма, но затова пък скали колкото искаш. Намират се и смелчаци, които да скачат от 10-15 метра височина.

скок във водата от скалите на Камен бряг

Това е „хотелската част“ с основна характерна особеност – „самонастаняване“ 🙂 Намирате си достатъчно голяма ниша в скалите и сте готови. Само трябва да сте се подготвили с прясна вода, която е кът, и с осветление Ние спахме тук:
ниша до Камен бряг

Търсихме точно тази ниша, но в тъмното, без да имаме съвсем ясна представа къде се намира. Имахме само един челник, с който да цепим мрака. Когато най-накрая след няколко проби и грешки се озовахме пред входа й, се радвахме все едно сме си вкъщи след дълъг път.

Къпането с не-морска вода става в съседното село – Тюленово, където насред полето има няколко големи неподвижни цистерни, служили навремето за добив на нефт. В момента от тях тече топла минерална вода. Освен на сяра, водата здраво си мирише на нафта, ама на никого не му прави впечатление. Е, не бих пробвал да пия от нея.

За малко да забравя – толкова много звезди, колкото видях на Камен бряг, съм виждал само в Рила и Пирин. Любителите на метеоритите и пожеланията също ще останат доволни 🙂

Текст и Снимки – Димо ( dimodi.com)

Коментирай