Техно фест в Камен Бряг тормози местните жители

От няколко дни жителите на Камен бряг са тормозени от шума и участниците в техно фест . Разрешението за него е дадено от кмета на Каварна Цонко Цонев. Местните жители които в голямата си част са възрастни хора и кметския наместник Добринка Ялнъзова обаче не са били предупредени за проявата. Хората се оплакаха и от зачестили кражби по домовете им.

Въпреки че от години в Камен бряг посрещат туристи, сега за първи път с радост ще изпратят участниците в техно фестивала. Защото цялото село през последните дни живее в страх.

Продавачката в местния магазин Невяна Георгиева се оплаква – Особено първата вечер много ужасно беше. влизаха в магазина с тревата, чупиха бутилки, влизаха в склада. Тез хора какви са, не знам. Повечето са чужденци и наркомани.

Въпреки че самият фестивал е в края на селото, техно ритъма се чува навсякъде, казват местните хора.

Борислав Попов: – Не може да пускат тия с 500 децибела, тука пети ден –
на луди ни направиха! Тука се оказа, че някой разпоредил едно цяло село законно да бъде тероризирано 5 дни поред.

Хората се обаждали над 100 пъти на телефон 112, откъдето им отговаряли, че техно партитата са разрешени от кмета.

Хората от Камен бряг разказаха, че за толкова години са видели какви ли не туристи, но сегашните надминават и най-кошмарните им очаквания. Най-големият проблем е, че територията на Камен бряг е в Натура 000 и като се дава разрешение за подобни фестивали, трябва да се обмисли добре организацията – като осигуряване на химически тоалетни, цистерни с вода и ограждения на района – каквито в момента липсват.

Коментирай