Джулая 2011 в Камен бряг – около 8000 души, всички квартири и хотели са заети

Очакват се близо 8 хиляди души за Джулая 2011 край Камен бряг, като отново светещи балони ще очертават стръмнините и ще предпазват гостите от инциденти.

Феста ще започне в 4.30 часа с изпълнения на група ADDICTED и групата на Кирил Божков – „Команда 5”. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат традиционните участници – момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато се очаква първия юлски изгрев, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на „Юрая Хийп” ще изпее култовата песен „Джулай морнинг” в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.

За сигурността на участниците на Джулая, освен служители на РУ на МВР – Каварна, ще се грижат и 40 души частна охрана. Светещите балони, както и 1,5-километрова лента, ще бъдат поставени, за да бъдат избегнати инциденти.

Издание 2011 на Джулай Морнинг фестивал в каварненското село Камен бряг ще се проведе с подкрепата на Jacobs 3in1. Всеки, дошъл да посрещне изгрева в първото юлско слънце, ще получи безплатно кафе.

За радио „Фокус” – Варна кметът на Каварна Цонко Цонев каза „Основното и най-важно е, че хората могат да се видят, да си поговорят и разменят рок опит, въобще една прекрасна атмосфера”. Той коментира, че при разговорите му с Джон Лоутън, който в момента снима филм за града, са стигнали до общото заключение, че с всяка изминала година забавлението и посрещането на Джулая е все по-голямо и винаги усещането е уникално. „Изгревът винаги е различен и смея да твърдя, че това е нещо уникално за България”, каза още Цонко Цонев.

Той уточни, че всички хотели и квартири в Камен бряг, в Каварна, а и околните села са резервирани, като тази година празникът се пада петък, което е удобно за хората, които ще могат да останат и през уикенда. Именно поради тази причина тази година се очаква рекорд по посещенията. Цонко Цонев подчерта, че миналата година посетителите на Камен бряг по време на Джулая са били около 6000, като за тази година се очаква да са още повече – приблизително 8000. „Тази година се оформя един уикенд-джулай морнинг”, категоричен бе Цонев. По отношение на инфраструктурата кметът на Каварна уточни, че всяка година се отварят дупки по пътя между селата Българево и Камен бряг, които могат да струват живота и здравето на много хора, като се очаква до 1 юли те да бъдат затворени и подчерта, че има уверението на Агенция „Пътна инфраструктура”, че това ще бъде направено. И тази година за безопасността на гостите на концерта ще бъдат поставени светещи балони, ще бъде поставена специална лента, която да огражда опасните терени. „И тази година купонът ще бъде на много високо ниво и, за наша радост, то се повишава с всяка изминала”, категоричен бе Цонко Цонев.


Фото: Дарик Нюз

2 коментара по “Джулая 2011 в Камен бряг – около 8000 души, всички квартири и хотели са заети”

  1. Петко написа:

    След подобни събирания на толкова народ… каква ли свинщина остава… Не ми се мисли и не искам да си представям…

  2. leather rebel написа:

    Не мисли… и не си представяй…и изобщо не присъствай.

Коментирай